tools: apps, boeken en meer…

Op deze pagina deel ik mijn ervaring, kennis en mening over boeken, producten en diensten die ik zelf gebruik of die ik waardevol en interessant vind.

Heb je zelf apps, boeken of tools die nuttig zijn voor andere ondernemers, laat het me weten. Ik ben uiteraard benieuwd. 

Boek: Winstgevende plannen

Boek: Winstgevende plannen

Winstgevende plannen Veel ondernemers doen maar wat. Winstgevstgevende plannen? Nee joh! Hoezo? Is dat eigenlijk erg, dat ze geen plannen maken? Nee, niet per sé, maar tegelijkertijd maak ik vaak genoeg mee dat sommige ondernemers bepaald niet efficiënt en effectief...

Lees meer
Boek: Startup Lean

Boek: Startup Lean

Startup Lean is net als de Lean Startup (van Eric Ries) een must read voor het oprichten van een startup, oftewel een schaalbaar bedrijf. Een belangrijk aspect van dit boek is dat er veel tijd wordt gestoken in uitvinden van de klantbehoefte. Want schrijver Ash Maurya zegt dat er te veel producten worden ontwikkeld waar niemand op zit te wachten.

Lees meer
Boek: Oerkracht

Boek: Oerkracht

De aanleiding van het boek Oerkracht is dat de schrijver, Scott Carney, voornemens is om de Wim Hof Methode onderuit te halen. Hij wil bewijzen dat de Wim Hof Methode weer typisch een voorbeeld is van een of andere charlatan. Gaandeweg wordt hij juist fan en gaat hij op zoek naar andere experts die iets vergelijkbaars doen.

Lees meer
Boek: Screw it, let’s do it

Boek: Screw it, let’s do it

Als je een boek moet lezen over ondernemerschap, dan is dat zeker een boek van/over Richard Branson. Hij is een stereotype ondernemer: ondernemend, neemt gecalculeerde risico’s, zoekt uitdaging en denkt groot(s). Al van kinds af aan is Richard Branson ondernemend en deinst hij niet terug voor uitdagingen. Daar lees je over in dit boek.

Lees meer
Boek: Een werkweek van 4 uur

Boek: Een werkweek van 4 uur

The four hour workweek, oftewel ‘Een werkweek van vier uur’ is de klassieker van Tim Ferriss. Het beschrijft een methode om met minimale inspanningen een bedrijf te laten draaien. Tim wilde onafhankelijk van de locatie zijn bedrijf aansturen en monitoren. Hij bedacht een manier waarop dat kon.

Lees meer
Boek: De Wim Hof Methode (WHM)

Boek: De Wim Hof Methode (WHM)

De Wim Hof Methode (WHM) is inmiddels bijzonder populair en staat voor: admmehaling, koudetraining en mindset. Zijn filmpjes op youtube zijn miljoenen keren gekeken, zijn workshops zitten vol en je hoort steeds meer mensen over koud douchen. Dat is niet voor niets, niet alleen is het gezond, ook is het lekker om te doen (al moet je er wel even door heen).

Lees meer
Boek: Semco stijl

Boek: Semco stijl

Ricardo Semler neemt een machinefabriek over van zijn vader en beslist radicaal om de verantwoording neer te leggen op de bedrijfsvloer. Geen managers meer, geen stafafdelingen, maar korte lijnen. Zijn bedrijf groeide als nooit tevoren en sindsdien is hij door duizenden ondernemers, CEO’s en regeringsleiders bezocht om zijn verhaal aan te horen.

Lees meer
Boek: Ego is de vijand

Boek: Ego is de vijand

Het boek ‘Ego is de vijand’ gaat over zelfsaboterend gedrag enerzijds en over hoe je duurzaam gelukkig en succesvol wordt anderzijds. Wanneer je openstaat voor persoonlijke ontwikkeling is dit een must read. Geen eindeloze theorie maar juist veel duidelijke voorbeelden.

Lees meer
Boek: Helweek

Boek: Helweek

Dit boek haalt je uit de comfortzone en dat is nou precies de bedoeling. De schrijver heeft een militaire achtergrond en heeft op basis daarvan een programma samengesteld waarmee je jezelf maximaal uitdaagt. Het gaat over volhouden, discipline en routine. Een aanrader voor mensen die boven zichzelf willen uitstijgen.

Lees meer
Tool: Moleskine

Tool: Moleskine

Jarenlang heb ik gedacht en geprobeerd om alles digitaal te doen. Daar ben ik op terug gekomen. Als het gaat om ideeën, gedachten en to do’s dan werkt het bij mij beter wanneer ik ze opschrijf en dat doe ik het liefst in een Moleskine boekje. Kwalitatief, mooi en handig.

Lees meer
Boek: Het obstakel is de weg

Boek: Het obstakel is de weg

Het obstakel is de weg is een boek over hoe om te gaan met tegenslagen, over volhouden en over van strategie veranderen als iets niet werkt. Actueler dan ooit gaat dit boek over het hoofd koel houden, gebaseerd op de stoïcijnse filosofie.

Lees meer
Boek: Ondernemersmythe

Boek: Ondernemersmythe

Het boek de Ondernemersmythe is een klassieker als het om ondernemerschap gaat. In de basis gaat het over het schaalbaar maken van je bedrijf. Feitelijk is dit hetzelfde model als wat McDonalds heeft toegepast om groot te worden. Op iedere locatie voor elke klant dezelfde kwaliteit en service.

Lees meer
Boek: Schorem

Boek: Schorem

Schorem is een echt praktijkverhaal, de ups & downs van twee ondernemers uit de kapperswereld. Het gaat over Reuzel en Barbiershop Schorem. Het is een zeer vermakelijk omdat de ondernemers compleet hun eigen gang gaan.

Lees meer
Boek: Koud kunstje

Boek: Koud kunstje

Koud douchen wordt steeds populairder. Inmiddels zijn er meerdere boeken verschenen over dit fenomeen. Wim Hof is degene die koudetraining op de kaart heeft gezet i.c.m. ademhaling en mindset. Het boek Koud kunstje kun je zien als een introductie op de Wim Hof Methode (WHM). Het is een toegankelijk en redelijk dun boek.

Lees meer
App: Meer focus met Braintoss

App: Meer focus met Braintoss

Heb je net als ik dat je vaak ideeën hebt, of websites die je nog even wilt bekijken (maar daar op dt moment geen tijd voor hebt)? Dan is de App Braintoss echt iets voor jou. In slechts een paar seconden stuur je een spraakbericht, foto of tekst naar het mailadres van je keuze (bijv. privé of zakelijk). De app is niet gratis, maar verdient zich makkelijk terug.

Lees meer
Boek: Ondernemer in 100 dagen

Boek: Ondernemer in 100 dagen

Het boek Ondernemer in 100 dagen van Thomas Blekman is voor iedere ondernemer een aanrader. Startend of gevorderd, je haalt er als ondernemer altijd wel iets uit.

Lees meer
Boek: Als ik het leven over mocht doen

Boek: Als ik het leven over mocht doen

De Australische auteur Bronnie Ware deelt in het mooie boek “the top 5 regrets of the dying” de belangrijkste levenslessen die stervende mensen met haar hebben gedeeld. Het boek geeft een fantastische beeld van hoe mensen terug kijken op hun leven en wat wij daar van kunnen leren.

Lees meer
Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.