startend ondernemer?

van baan naar jouw eigen bedrijf
kennis maken?referenties

ben jij startend ondernemer?

Ga jij als startend ondernemer eindelijk doen waar je van droomt? Gefeliciteerd met je keuze! Ondernemen is supergaaf! De gemiddelde startend ondernemer wil nooit meer terug naar loondienst. Dat is niet voor niets. Als ondernemer ben je 100% verantwoordelijk voor alles in je bedrijf. Niemand die jou vertelt wat je moet doen, je mag alles zelf bepalen. Dat gaat niet vanzelf, 30% stopt alweer binnen een jaar. Er zijn valkuilen en bijna elke startend ondernemer trapt daar met open ogen in. Daar komt mijn toegevoegde waarde om de hoek kijken. Ik heb tientallen mensen (vanuit loondienst) naar ondernemerschap begeleid. Ik weet dus uit ervaring wat er allemaal bij komt kijken en welke valkuilen er zijn.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan met coaches, adviseurs (financieel, communicatie), horeca, IT’ers, interimmers, franchise formules, trainers, etc. Ook ben ik bekend met de E-scan, een tool waarmee je jezelf als starter beter kunt voorbereiden op het ondernemerschap. 

redenen voor ondernemerscoach

Er is voor een startend ondernemer één reden om geen ondernemerscoach in te schakelen en heel veel redenen om het wel te doen. Een ondernemerscoach kost geld en dat kan voor een startend ondernemer een reden zijn om het eerst zelf te proberen, soms met alle gevolgen van dien. Een ondernemerscoach behoed je voor het maken van belangrijke fouten, dat scheelt tijd, geld & frustratie. Neem van mij aan: 9 van de 10 ondernemers maakt dezelfde fouten bij het starten van een eigen bedrijf. De meesten hebben spijt van die fouten.

Tijdens mijn begeleiding besteed ik aandacht aan zowel strategische als operationele keuzes. Denk hierbij aan het automatiseren en digitaliseren van taken. Als ondernemer kun je niet meer zonder een goede website en werken in de cloud. Daarbij behoed ik je voor de veel gemaakte fout: goedkoop = duurkoop. Jouw bedrijf moet over 3 nog bestaan, dat vraagt om de juiste keuzes. Ik maak daarbij overigens gebruik van bewezen modellen en formules.

onderwerpen 

 • jij, ondernemer (?)
 • visie & missie (why)
 • kernwaarden
 • doelgroepen
 • toegevoegde waarde
 • verdienmodellen
 • administratie
 • belasting
 • marketing
 • acquisitie
 • etc.

Maarten (32)

Al langer liep ik met plannen om voor mezelf te beginnen. Ook steeds meer vrienden in mijn omgeving gingen het doen, maar ik durfde eigenlijk niet goed. Op een gegeven moment was ik met mijn vriendin in Spanje, we zaten in een restaurant heerlijk te eten. Tijdens het eten hadden we het weer over onze droom om een eigen cateringbedrijf te beginnen. Mijn vriendin sprak toen de magische woorden: ‘of we doen het nu, of waarschijnlijk nooit’.
Ik wist dat ze gelijk had, want we hadden nog geen kinderen en geen hypotheek.

Die avond zijn we meteen gaan googelen voor begeleiding, want we waren allebei geen echte ondernemers. Zo kwamen we uiteindelijk bij Koen Sieben terecht, dat leek een geschikte vent. We spraken vrij snel met hem af en in dat gesprek heeft hij ons meteen al geholpen met advies. Zo vertelde hij ons dat je heel goed organisch kunt groeien zodat je niet meteen alles op hoeft te geven. Ook heeft hij ons in contact gebracht met een collega-ondernemer, dat heeft ons ook heel veel gebracht. Inmiddels zijn we part time begonnen, ik werk 2 dagen en mijn vriendin 3 dagen. Het wordt steeds drukker, dus binnenkort moet een van ons de baan definitief opzeggen. Superspannend, maar wel kicken!

adres

Koen Sieben
Ondernemerscoaching
Van Heemstraweg 15
6551 DL Weurt

telefoonnummer

06 470 888 28
Bel voor kennismaken, vragen over coaching of het plannen van een afspraak!

e-mail

Via contactformulier.
Reactie binnen 24 uur.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.