startend ondernemer?

van baan naar jouw eigen bedrijf
kennis maken?luister podcast

ben jij startend ondernemer?

Ga jij als startend ondernemer eindelijk doen waar je van droomt? Gefeliciteerd met je keuze, want ondernemen is supergaaf! De gemiddelde beginnende ondernemer wil nooit meer terug naar loondienst. Dat is niet voor niets. Als ondernemer ben je 100% verantwoordelijk voor alles in je bedrijf. Niemand die jou vertelt wat je moet doen, je mag alles zelf bepalen. Maar dat gaat niet vanzelf, 30% stopt alweer binnen een jaar. Er zijn valkuilen en bijna elke startend ondernemer trapt daar met open ogen in. Daar komt mijn toegevoegde waarde om de hoek kijken. Ik heb tientallen mensen (vanuit loondienst) naar ondernemerschap begeleid. Ik weet dus uit ervaring wat er allemaal bij komt kijken en welke valkuilen er zijn.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan met coaches, adviseurs (financieel, communicatie), horeca, IT’ers, interimmers, franchise formules, trainers, etc. Ook ben ik bekend met de E-scan, een tool waarmee je jezelf als starter beter kunt voorbereiden op het ondernemerschap.

redenen voor ondernemerscoach

Er is voor een startend ondernemer één reden om geen ondernemerscoach in te schakelen en heel veel redenen om het wel te doen. Een ondernemerscoach kost geld en dat kan voor een startend ondernemer een reden zijn om het eerst zelf te proberen, soms met alle gevolgen van dien. Toch is dat zonde, want een ondernemerscoach behoed je voor het maken van belangrijke fouten, dat scheelt tijd, geld & frustratie. Neem van mij aan: 9 van de 10 ondernemers maakt dezelfde fouten bij het starten van een eigen bedrijf. De meesten hebben achteraf spijt van die fouten.

begeleiding

Tijdens mijn begeleiding besteed ik aandacht aan zowel strategische als operationele keuzes. Denk hierbij aan het automatiseren en digitaliseren van taken. Als ondernemer kun je niet meer zonder een goede website en werken in de cloud. Daarbij behoed ik je voor de veel gemaakte fout: goedkoop = duurkoop. Jouw bedrijf moet over 3 jaar nog bestaan, dat vraagt om de juiste keuzes. Ik maak daarbij overigens gebruik van bewezen modellen en formules.

onderwerpen

 • jij, ondernemer (?)
 • visie & missie (why)
 • kernwaarden
 • doelgroepen
 • toegevoegde waarde
 • verdienmodellen
 • administratie
 • belasting
 • marketing
 • acquisitie
 • etc.
man achter laptop

vragen voor de startend ondernemer

 • Weet je al of er behoefte is naar je product/dienst en hoe weet je dat?

Tip: vraag het niet alleen aan vrienden en/of bekenden, want die zijn te positief.
Tip: veel mensen willen iets aanbieden, maar dat is een verkeerde zienswijze, je moet een probleem oplossen of een behoefte bevredigen.

 • Hoeveel concurrenten zitten er in de omgeving?

Tip: gebruik Google, kijk om je heen en vraag anderen.

 • Weet je hoeveel omzet je moet maken en heb je al bedacht hoeveel omzet je de komende maanden gaat maken?

Tip: meestal loopt het de eerste maanden niet zo hard, houd daar rekening mee. Vind je dit moeilijk? Vraag hulp.

 • Weet je al of je moet investeren in apparatuur, zo ja hoeveel?

Kijk ook eens naar mijn blogs over het Lean Canvas Model en snelstart tips.

“Al langer liep ik met plannen om voor mezelf te beginnen, maar ik durfde eigenlijk niet goed. Op een gegeven moment was ik met mijn vriendin in Spanje, tijdens het eten hadden we het weer over onze droom om een eigen cateringbedrijf te beginnen. Mijn vriendin zei toen: ‘of we doen het nu, of waarschijnlijk nooit’.

Dus die avond zijn we meteen gaan googelen voor begeleiding, want we waren allebei geen echte ondernemers. Zo kwamen we uiteindelijk terecht bij Koen Sieben, dat leek ons een geschikte vent. We spraken vrij snel met hem af en in dat gesprek heeft hij ons meteen al geholpen met advies. Zo vertelde hij ons dat je heel goed organisch kunt groeien en dat je dus niet meteen alles op hoeft te geven. Ook heeft hij ons in contact gebracht met een collega-ondernemer, dat heeft ons ook veel gebracht. Inmiddels zijn we part time begonnen, ik werk 2 dagen en mijn vriendin 3 dagen. Het wordt steeds drukker, dus binnenkort moet een van ons de baan definitief opzeggen. Superspannend, maar wel kicken!”

Maarten (32)

Eigenaar cateringbedrijf

adres

Koen Sieben
Ondernemerscoaching
Vlietstraat 22
6542 SM Nijmegen

telefoonnummer

06 470 888 28
Bel voor kennismaken, vragen over coaching of het plannen van een afspraak!

e-mail

Via contactformulier.
Reactie binnen 24 uur.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.