koen sieben

why, how, what

 

“meer dan 15 jaar heb ik honderden ondernemers
verder geholpen met hun bedrijf
het resultaat is altijd meer focus en groei
daar gaat het om, toch?”

wil je een afspraak maken?

wie is Koen?

Wanneer je een coach zoekt, is de klik belangrijk, dus dan is het logisch dat je een antwoord wilt op de vraag: Wie is Koen?

Coachen en ondernemerschap zijn twee thema’s die al bijna 20 jaar deel uitmaken van mijn leven en waar ik heel veel plezier aan beleef. Vanaf 2006 ben ik zelf ondernemer en al sinds 2002 begeleid ik ondernemers bij de start en groei van hun bedrijf. Voor die tijd gaf ik trainingen, dus je kunt wel stellen dat ik mijn hele carrière al bezig ben met het verder helpen van mensen.

Iedere keer weer is het een feest om een ondernemer te mogen begeleiden. Elk traject is weer anders. De persoon is anders, de behoefte is anders en zijn/haar ervaring is anders. Dat maakt dus dat ieder traject weer anders en dus ook leerzaam is. Wel heb ik door de jaren natuurlijk veel ervaring opgedaan, waardoor ik wel bekend ben met de meeste vraagstukken. Ik heb inmiddels veel verschillende soorten klanten gehad: klusbedrijven, IT-bedrijven, coaches, cateraars, you name it.

Ik werk graag met ondernemers omdat zij vaak heel gemotiveerd zijn en doelen willen bereiken. Ondernemen is een stijl van leven waar je echt heel veel plezier aan kunt beleven. In principe gun ik dat iedereen, dus daar wil en kan ik mensen bij helpen.

stijl van coachen

“Koen, jij kan soms best wel direct zijn, maar je doet het altijd prettig en respectvol”, dat is wat ik regelmatig terug krijg van ondernemers.

Mijn stijl van coachen, is; motiveren, inspireren en confronteren. Ik ben niet het type coach wat jou aan de hand meeneemt. Wel ben ik het type coach wat jou uitdaagt om uit je comfortzone te komen. Je krijgt van mij ervaringen en persoonlijke verhalen. Ik bied handvaten en tips, waar je uiteraard zelf mee aan de slag moet gaan om resultaat te behalen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces, daar ben je ondernemer voor.

why

In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaren dat veel ondernemers weliswaar ondernemend zijn, maar niet altijd even effectief. Er wordt dan wel heel hard gewerkt, maar het levert niet altijd even veel op, dat is zonde (en vooral ook frustrerend). Vooral als initiatiefnemer en aanjager van CVJO Nijmegen (voorloper van het huidige Startup Nijmegen) heb ik van dichtbij gezien wat ondernemers nodig hebben om succesvol te zijn. Veel ondernemers willen alles zelf doen of kunnen moeilijk loslaten. Dat kost vaak te veel tijd en het leidt af van waar je als ondernemer mee bezig moet zijn: focus en groei. Ik gun ondernemers hun onafhankelijkheid en dat ze met minder inspanning méér kunnen bereiken. Als ik daarbij kan helpen, dan geeft me dat veel voldoening.

how | what

Zo is het idee geboren om ondernemers 1-op-1 te gaan coachen en groepsbijeenkomsten te faciliteren (masterminds).
Door de 1-op-1 coaching en de groepsbijeenkomsten ervaren ondernemers een versnelling die ze zelf niet hadden kunnen creëren. Dat is het mooiste van mijn vak als ondernemerscoach: andere ondernemers boven zichzelf uit zien stijgen.

De meeste ondernemers willen in eerste instantie persoonlijke begeleiding en aandacht voor hun vraagstukken. Veelal gaat dat over keuzes maken, persoonlijke effectiviteit, focus, strategie, positionering en doelen stellen. In de meeste gevallen zijn 5 – 10 sessies voldoende.

Soms is 1-op-1 coaching niet (meer) de juiste vorm. In dat geval is een mastermind geschikt. Dat is een groeiprogramma met collega-ondernemers waarbij bepaalde vraagstukken en thema’s aan bod komen. De kracht van deze bijeenkomsten zit hem in het feit dat ondernemers elkaar helpen waardoor het leerzaam is voor iedereen. De toegevoegde waarde van mijn aanwezigheid is dat ik ervoor zorg dat het geen theekransje wordt. Je moet met inzichten, tips en ideeën naar huis gaan!

Sinds 2018 begeleid ik ook mensen vanuit een uitkeringssituatie, eerst via Smartgroup en sinds 2021 via Werkflow. Deze mensen begeleiden naar een nieuw perspectief geeft extra betekenis!

Volvo van Koen
Koen in zwemvijver

wat nog meer?

Naast het leven als ondernemer en coach is er uiteraard meer te vertellen over de persoon Koen.

Wanneer ik niet werk, dan word ik blij van het werken met een boormachine (klussen, dingen maken), moutainbiken in het bos of bergen, neem ik graag een duik in de koude zwemvijver (iedere ochtend) en rij ik nog altijd met veel plezier in mijn oude Volvo 240 station.
Ik werk en train met de Wim Hof Methode, in 2015 heb ik mijn eerste ijsbad-training gehad en sindsdien kan ik niet zonder kou en ademhalingsoefening de dag beginnen. Aan die ervaring heb ik veel gehad. Wil je daar meer over weten, dan heb ik een paar boekentips.

In 2019 heb ik mijn droom waargemaakt door de stad Nijmegen te verlaten en landelijk te gaan wonen tussen Elst en Nijmegen. Daar woon ik met partner en kinderen.

social media

partners | samenwerkingen

Hieronder staan websites, bedrijven en personen waar ik mee samenwerk of uit ervaring van weet dat ze waardevol kunnen zijn als het gaat om loopbaanvraagstukken.

collega’s:

Talento Loopbaancoaching, een goede, ervaren loopbaancoach uit Nijmegen. Ondernemer Arnaud begeleidt met name 30’ers en 40’ers met loopbaanvraagstukken.

SJ Coaching & Recruitment, een goede, ervaren loopbaancoach uit Doetinchem. Onderneemster Simone is coach, adviseert organisaties en biedt recruitment aan.

samenwerkingen:

De Startversneller is een groeiprogramma voor startende en gevestigde ondernemers uit Gelderland.

Het Coachingsgilde is een landelijk platform voor werkgevers waar diverse coaches bij zijn aangesloten.

Coachingvoormij is een online platform waar je als professional of ondernemer kunt kiezen uit verschillende coaches.

Coachingland is een online platform waar je als professional of ondernemer kunt kiezen uit verschillende coaches.

Loopbaanlinks, een online platform voor loopbaanvraagstukken. Je vindt hier allerlei mogelijkheden om uit te proberen.

Werkflow, een reintegratiebedrijf voor mensen met een uitkering.

adres

Koen Sieben
Ondernemerscoaching
Mr. Franckenstraat 80
6522 AH Nijmegen

telefoonnummer

06 470 888 28
Bel voor kennismaken, vragen over coaching of het plannen van een afspraak!

e-mail

Via contactformulier.
Reactie binnen 24 uur.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.