koen sieben

why, how, what

 

“meer dan 15 jaar heb ik honderden ondernemers
verder geholpen met hun bedrijf
het resultaat is altijd meer focus en groei
daar gaat het om, toch?”

wil je een afspraak maken?

wie is Koen?

Wanneer je een coach zoekt, is de klik belangrijk, dus dan is het logisch dat je een antwoord wilt op de vraag: Wie is Koen? Meer dan 20 jaar hou ik me bezig met Coachen en Ondernemerschap. Vanaf 2002 begeleid ik ondernemers bij de start en groei van hun bedrijf. Voor die tijd gaf ik trainingen, dus je kunt stellen dat ik mijn hele carrière bezig ben met het verder helpen van mensen.

Iedere keer weer is het een feest om een ondernemer te mogen begeleiden. Elk traject is weer anders. Ieder persoon is anders, de behoefte is anders en iedere situatie is anders. Wel heb ik door de jaren veel ervaring opgedaan, waardoor ik bekend ben met de meeste vraagstukken. Ik heb inmiddels veel verschillende soorten klanten gehad: klusbedrijven, IT-bedrijven, coaches, cateraars, health tech, startups, scaleups, you name it. Ook de omvang van de onderneming verschilt, sommige ondernemers maken geen omzet, waar anderen jaarlijks miljoenen omzet maken.

Ik werk graag met ondernemers omdat zij gemotiveerd zijn en doelen willen bereiken. Welke doelen dat zijn, maakt mij niks uit. Als je ondernemer maar wil leren en groeien, dan ben ik 100% gemotiveerd om jou te helpen. Ondernemen is een stijl van leven waar en werkt als een vergrootglas voor je leven, dus daar valt veel uit te halen.

stijl van coachen

“Koen, jij kan soms best wel direct zijn, maar je doet het altijd prettig en respectvol”, dat is wat ik wel eens terug krijg van ondernemers.

Mijn stijl van coachen, is in de basis; uitdagen en motiveren. Dat kan soms confronterend zijn. Ik ben niet het type coach wat jou aan de hand meeneemt. Wel ben ik het type coach wat jou uitdaagt om uit je comfortzone te komen, om je grenzen op te rekken. Dat doe ik door vragen te stellen en zowel ervaringen als verhalen met je te delen. Ook bied ik handvaten en tips, waar je uiteraard zelf mee aan de slag mag gaan. Je bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen proces, daar ben je ondernemer voor.

Ik laat me graag inspireren door (top)sport, veel principes uit die wereld zijn toe te passen in het ondernemerschap. Ook kijk ik verder dan het bedrijf of de ondernemer zelf. Dus als  in mijn optiek winst te behalen is in de privé sfeer of gezondheid, dan benoem ik dat.

why

In de afgelopen 20 jaar heb ik ervaren dat veel ondernemers weliswaar ondernemend zijn, maar niet altijd even effectief. Er wordt dan wel heel hard gewerkt, maar het levert niet altijd even veel op, dat is zonde (en vooral ook frustrerend). Vooral als initiatiefnemer en aanjager van CVJO Nijmegen (voorloper van het huidige Startup Nijmegen) heb ik van dichtbij gezien wat ondernemers nodig hebben om effectief en efficiënt te zijn. Veel ondernemers willen het liefst alles zelf doen of kunnen moeilijk de controle loslaten. Dat kost te veel tijd en het leidt af van waar je als ondernemer mee bezig moet zijn: focus en groei. Ik gun ondernemers hun onafhankelijkheid en dat ze met minder inspanning méér kunnen bereiken. Ondernemers dáárbij helpen, geeft me voldoening.

how | what

Zo is het idee geboren om ondernemers 1-op-1 te gaan coachen en groepsbijeenkomsten te faciliteren (zogenaamde masterminds). Door de 1-op-1 coaching en de groepsbijeenkomsten ervaren ondernemers een versnelling die ze zelf niet hadden kunnen creëren. Dat is het mooiste van mijn vak als ondernemerscoach: andere ondernemers boven zichzelf uit zien stijgen.

De meeste ondernemers willen in eerste instantie persoonlijke begeleiding en aandacht voor hun vraagstukken. Veelal gaat dat over keuzes maken, persoonlijke effectiviteit, focus, strategie, financiën, positionering en doelen stellen. In de meeste gevallen zijn 5 – 10 sessies voldoende.

Soms is 1-op-1 coaching niet (meer) de juiste vorm. In dat geval is een groep van gelijkgestemden geschikt. Je trekt een tijd op met collega-ondernemers waarbij allerlei vraagstukken en thema’s aan bod komen. De kracht van deze bijeenkomsten zit hem in het feit dat ondernemers elkaar helpen waardoor het leerzaam is voor iedereen. De toegevoegde waarde van mijn aanwezigheid is dat ik ervoor zorg dat het geen theekransje wordt en de groep blijf uitdagen. Je moet met inzichten, tips en ideeën naar huis gaan!

Sinds 2018 begeleid ik ook mensen vanuit een uitkeringssituatie, eerst via Smartgroup en sinds 2021 via Werkflow. Vooral het werken met mensen die een WIA-of Wajong-uitkering krijgen, geeft voldoening. Deze mensen hebben vaak het nodige meegemaakt, waardoor het extra bijzonder is om hen te mogen begeleiden.

Volvo van Koen
Koen in zwemvijver

wat nog meer?

Naast het leven als ondernemer en coach is er uiteraard veel meer te vertellen….

Wanneer ik niet werk, dan word ik blij van klussen in en rondom huis. Er is niks ‘aardser’ als dingen maken.

Ik stop steeds meer tijd in het moutainbiken, het liefst in het bos of in de bergen. Mogelijk zie je me wel eens fietsen op mijn Norco Optic (gekocht bij Basta in Huissen). Op een mountainbike is het niet meer mogelijk om in je hoofd te zitten, echt heerlijk.

Of wellicht herken je mijn rode, oude Volvo 240 station, waar ik nog altijd met heel veel plezier in rijd. Grote kans dat ik dan een koptelefoon op heb, want ik luister heel graag naar podcasts of muziek. Met de podcast Ondergewaardeerde Playlist combineer ik beiden.

Ik werk en train met de Wim Hof Methode, in 2015 heb ik mijn eerste ijsbad-training gehad en sindsdien kan ik niet meer zonder de dagelijkse kou en ademhalingsoefening de dag beginnen. Die ervaring in 2015 was letterlijk life changing voor mij. Mocht  je daar meer over willen weten, dan heb ik een paar boekentips.

Tot slot heb ik in 2019 mijn droom gerealiseerd door landelijk te gaan wonen tussen Elst en Nijmegen. Daar woon ik nu met partner en kinderen.

social media

partners | samenwerkingen

Werkflow, een reïntegratiebedrijf voor mensen met een uitkering.

De Startversneller is een groeiprogramma voor startende en gevestigde ondernemers uit Gelderland.

 

adres

Koen Sieben
Ondernemerscoaching
Vlietstraat 22
6542 SM Nijmegen

telefoonnummer

06 470 888 28
Bel voor kennismaken, vragen over coaching of het plannen van een afspraak!

e-mail

Via contactformulier.
Reactie binnen 24 uur.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.