De Wim Hof Methode (WHM)

In mijn online boekenkast staat ook het boek Koud kunstje, wat een mooie kennismaking is met de Wim Hof Methode (WHM). Dit boek gaat wat dieper en uitgebreider in op de materie. In tegenstelling tot Koud Kunstje is Wim Hof hier zelf aan het woord en deelt in dit boek heel veel van zijn inzichten. Ook vertelt hij over alle wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan naar zijn methode.

Inmiddels kan de wereld niet meer heen om Wim Hof, iedereen kent hem wel (als The Iceman). Toen ik lang geleden een van zijn eerste boeken las, vond ik het al een intrigerende man. Maar dat was in een tijd dat hij echt nog voor gek werd versleten en dat heeft jaren en jaren geduurd voordat dat is veranderd, al zijn er nog steeds mensen die hem gek vinden. Maar inmiddels heeft hij ontelbaar hoeveelheden wereldrecords op zijn naam staan, zijn er steeds meer wetenschappers die zijn methode willen onderzoeken en worden zijn filmpjes op YouTube miljoenen keren bekeken.

In de basis wil hij met zijn methode bewijzen dat je als mens meer kunt dan je denkt. Niet alleen kun je veel meer en langer kou hebben dan je denkt, je kunt zelfs je auto immuunsysteem beïnvloeden en dus ook ziektes en aandoeningen van binnenuit bestrijden. Daar komt ook steeds meer bewijs voor.

De methode:

Zijn methode bestaat uit drie onderdelen:

  • Ademhaling: een specifieke manier van in – uitademen.
  • Koudetraining: koud douchen en voor de bikkels een ijsbad nemen.
  • Mindset: door de kou en ademhaling steeds bewuster worden dat je meer kunt dan je denkt.

Ik ga hier niet al te diep op in, dan kun je het beste gewoon zijn boek lezen de filmpjes bekijken. Feitelijk kun je zijn methode iedere dag in 15 – 20 minuten doen.

Je hoort en leest steeds meer berichten dat mensen er baat bij hebben. Zelf heb ik er ook baat bij. Het koud douchen doe ik inmiddels vanaf 2015, ik kan echt niet meer zonder, het is zo’n ongelofelijk fijne manier om je dag te beginnen! Aan de ademhaling moest ik wel even wennen, maar tegenwoordig is dat ook echt een onderdeel van het ochtendritueel. De ademhalingsoefening werkt voor niet alleen als energiegevend, het voelt ook als een meditatie.

Kortom, wanneer je serieus aan de slag wilt met deze methode dan is dit boek meer dan de moeite waard. Er zijn inmiddels de nodige instructeurs opgeleid, dus in elke uithoek van het land kun je workshops volgen. En mocht je nog meer willen, dan kun je zelf ook instructeur worden.

Meer informatie is te vinden op www.wimhofmethod.com en er is ook een app.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.