Koud kunstje

Iedere ondernemer heeft er baat bij om aan zichzelf te werken, of dat nou fysiek of mentaal is (liefst samen). Het maakt je fitter en scherper, zakelijk en privé. Een manier om hier aan te werken, is de methode van Wim Hof te beoefenen, beter bekend als The Iceman. Je leest hierover in het boek Koud kunstje.

Het boek is geschreven door Koen de Jong. Koen heeft meerdere boeken geschreven en is ook bekend van sportrusten.nl. Het voordeel van dit boek is dat Koen een prettige manier van schrijven heeft. Hij heeft een kort en bondige schrijfstijl, waardoor het een prettig leesbaar boek is geworden. Het boek is klein en heeft slechts 190 pagina’s waardoor je het in een weekend uit zou moeten kunnen lezen. Het boek bevat naast de methode ook aansprekende voorbeelden van mensen die er mee aan de slag zijn gegaan. Koen deelt ook zijn eigen ervaringen.

Iceman training

Zelf heb ik in 2015 een Iceman training gevolgd bij Lex Naturalis in Nijmegen. Daar heb ik mijn vrees voor kou overwonnen, dat was voor mij echt een prestatie waar ik nog vaak aan terug denk (ankermoment). Sindsdien heb ik bijna iedere dag koud gedoucht en sinds 2019 spring ik iedere ochtend in een koude zwemvijver. Buiten het feit dat het gezond is, is het gek genoeg ook verslavend. Voor mij en veel andere beoefenaars is het een goede manier om je dag mee te beginnen. Je bent dan echt klaar voor de dag! De koudetraining combineer ik met de ademhaling van Wim Hof.

Het boek Koud kunstje is een mooie introductie op de koudetraining en ademhaling van de Wim Hof Methode (WHM). Na het lezen van dit boek, ben je in staat om er zelfstandig mee aan de slag te gaan. eventueel gecombineerd met de filmpjes op Youtube. Ben je daarna enthousiast geworden, dan zijn er nog meer boeken te lezen en uiteraard ook cursussen en trainingen te volgen.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.