Ego is de vijand

Wat mij betreft een ijzersterk boek wat gaat over het ego en zijn destructieve kanten. Filosofen wisten een paar duizend jaar geleden al dat de basis van succes niet zit in erkenning en rijkdom.. Want juist het eindeloze streven naar die erkening zorgt uiteindelijk voor de bekende negatieve consequenties. Denk daarbij aan het afstoten van dierbare mensen, ontwikkelen van slechte gewoontes (verslavingen, angsten en neurosen), faillissementen, etc.

In dit boek vertelt Ryan Holiday over zichzelf en vele anderen en beschrijft welke valkuilen er allemaal zijn van het ego. Tegelijkertijd biedt hij met de vele voorbeelden en verhalen ook handreikingen aan hoe hier mee om te gaan.

Wanneer je dit boek met een open mind leest (met de wil om aan jezelf te werken), dan gaat het je heel veel opleveren. Het is al vaker gezegd: vele ondernemers hebben inspiratie gehaald uit dit boek wat gebaseerd is op het stoïcisme. De toepassing van deze filosofie zorgt ervoor dat je een beter en rijker mens wordt.

Ryan Holiday is wat mij betreft de Tim Ferriss van de filosofie. Zijn boeken zijn toegankelijk en prettig leesbaar geschreven. Persoonlijk lees ik graag in de ochtend een hoofdstuk uit een van zijn boeken, om de dag mee te beginnen.

Andere boeken

Inmiddels heeft hij meerdere, interessante boeken geschreven:

  • Het obstakel is de weg – boek.
  • In Stilte ligt het antwoord – boek.
  • Stoïcijns leven – boek.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.