Schorem

De titel Schorem trok meteen mijn aandacht en dat was terecht. Er zijn heel veel boeken over ondernemerschap, maar de leukste en meest leerzame boeken gaan wat mij betreft over ondernemers zelf. Als jij dat ook vindt, dan moet je Schorem zeker lezen. Ik vond het een erg leuk boek.

Dit is nou echt een boek uit de praktijk. Over hoe het niet moet en hoe het dus wel moet. De heren leven er behoorlijk op los, met drank, drugs, vrouwen en rock & roll. Die stijl van ondernemen, zou ik niet iedereen aanbevelen. In die zin is de titel Schorem zeker passend. Door deze stijl van ondernemen blijven ze  echter wel heel dicht bij zichzelf en bedenken daardoor zeer authentieke producten en concepten waarmee ze (net als Steve Jobs) nieuwe markten hebben gecreëerd.

Kapperswereld op zijn kop

Leen en Bertus vertellen in dit boek hun verhaal, over hoe ze de kapperswereld op zijn kop hebben gezet. Ze hebben in Nederland en de rest van de wereld het vak barbier weer hip gemaakt. Het feit dat er nu op iedere hoek van de straat een barbier zit, komt door hen. Daarnaast vertellen ze ook ook hun ervaringen over het ontwikkelen van een nieuw product: Reuzel. En zo ontstaat er uiteindelijk een internationaal bedrijf waar miljoenen euro’s worden omgezet, door, plat gezegd, twee straatschoffies.

Schorem heeft alles. Zelden heb ik een boek gelezen waarbij ik heb moeten lachen, (bijna) huilen en ook echt regelmatig mijn wenkbrauwen heb gefronst. Een moeilijk weg te leggen page turner. Een aanrader voor op vakantie.

P.S. Heb je zelf ook mooie boeken over ondernemers gelezen, laat het me dan weten, dan zet ik deze er bij.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.