Ondernemer in 100 dagen

Het gebeurt niet zo snel dat ik een (startende) ondernemer aanraad om een boek te lezen. Ik vind de boeken vaak te theoretisch en te weinig gericht op actie en doen. Maar nu is er een uitzondering: Het boek Ondernemer in 100 dagen.

Dat boek vind ik een regelrechte aanrader. Het boek is geschreven door Thomas Blekman. Hij is zelf ondernemer en daarnaast werkzaam bij een universiteit. Dit betekent dat hij goed onderbouwde boeken zou moeten kunnen schrijven. En dat klopt ook, wat mij betreft. Ik raad mijn klanten regelmatig aan om dit boek te lezen, vanwege de eenvoud en toepasbaarheid.

Het boek is praktisch, prettig leesbaar en vooral ook no nonsens. Er worden geen gouden bergen beloofd, maar wel een praktische handleiding (met invuloefeningen) waarmee je de succeskans van je bedrijf vergroot. Of je nou startend bent, of gevorderd, het boek biedt genoeg om je te laten groeien. Het boek is geschreven als soort een stappenplan, maar je kunt ook hoofdstukken los lezen.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen in Ondernemer in 100 dagen:

 1. Ondernemend worden
 2. Je waarde bepalen
 3. Jouw compelling story
 4. Het probleem van jouw klant
 5. Customer discovery
 6. Jouw oplossing
 7. Je oplossing realiseren
 8. Je oplossing toetsen
 9. Help, het bestaat al
 10. Het verdienmodel
 11. De effectuators roadmap
 12. Zonder geven geen krijgen

En nog heel veel andere zinvolle dingen, zoals het Lean Canvas Model waar ik zelf ook veel mee werk. Dit model komt in dit boek uitgebreid aan bod en helpt je een soort businessplan op 1 A4 te maken.

Download hier het Lean Canvas Model en eventueel de toelichting.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.