Video: Jos Burgers – welke klanten wil je liever niet

Een video over welke klanten je liever niet wilt? Inderdaad, van welke klanten neem je afscheid en op welke doelgroep(en) ga jij je wél richten? Jos Burgers is een fenomeen waar het gaat om in Jip & Janneke taal uitleggen waar je als bedrijf of ondernemer mee bezig moet zijn en welke keuzes je moet maken. In deze video legt hij uit hoe het komt dat iedereen dezelfde doelgroepen kiest en wat jij te winnen hebt als je duidelijkere keuzes maakt. Het gevolg is dat je beter wordt gevonden en een betere relatie krijgt.

Als ondernemerscoach laat ik dit filmpje heel vaak zien en nog altijd kennen mensen het niet, of fronsen ze de wenkbrauwen omdat het zo belangrijk en zo eenvoudig is. Het is relevant voor zowel startende ondernemers als ondernemers die al langer bezig zijn.

Meer inspiratie

Jos Burgers heeft nog veel meer interessante onderwerpen tips gedeeld. Zo is er nog een andere video (5 min.) die ik ook vaak laat zien, dat gaat over “Boren en Gaten“. Deze video gaat over het leveren van Toegevoegde Waarde en waarom klanten daar graag voor betalen. Tot slot heeft hij ook de nodige succesvolle boeken geschreven, kijk hier voor het overzicht. De boeken zijn meestal vrij dun en goed leesbaar. Een aanrader!

Zelf deel ik ook regelmatig interessante informatie voor ondernemers: kijk hier voor nog meer inspiratie, blogs, verhalen, etc.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.