Video: Jos Burgers – Boren en Gaten

Een video over Boren en Gaten? Ik leg het je uit: Jos Burgers is een fenomeen waar het gaat om in Jip & Janneke taal uitleggen waar je als bedrijf of ondernemer mee bezig moet zijn en welke keuzes je moet maken. In deze video legt hij uit wat het verschil is tussen Boren en Gaten.

Boren staan voor (jouw) producten en Gaten staan voor (jouw) oplossingen. Jos legt uit dat je vooral Gaten moet verkopen, want daar zit voor de klant de toegevoegde waarde. Dat is waar jij je als ondernemer ook op moet richten. Te vaak kom ik ondernemers tegen die denken vanuit aanbod (oftewel Boren), dit is wat ik verkoop. Zonder bezig te zijn met waar klanten behoefte aan hebben.

Als ondernemerscoach laat ik deze video (vaak in combinatie met de andere video) vaak zien en nog altijd kennen mensen het niet, of fronsen ze de wenkbrauwen omdat het zo belangrijk en zo belachelijk eenvoudig is. Het is relevant voor zowel startende ondernemers als ondernemers die al langer bezig zijn.

Meer inspiratie

Jos burgers heeft nog veel meer interessante onderwerpen tips gedeeld. Zo is er nog een andere video (5 min.) die ik ook vaak laat zien, dat gaat over “Welke klanten heb je liever niet“. Deze video gaat eigenlijk over het kiezen van de juiste doelgroep. Tot slot heeft hij ook de nodige succesvolle boeken geschreven, kijk hier voor het overzicht. De boeken zijn meestal vrij dun en goed leesbaar. Een aanrader!

Beide video’s van Jos Burgers sluiten goed aan bij het Lean Canvas Model, wat weer goed wordt uitgelegd in het boek Ondernemer in 100 dagen.

Zelf deel ik ook regelmatig interessante informatie voor ondernemers: kijk hier voor nog meer inspiratie, blogs, verhalen, etc.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.