Regelingen Corona

Voor ZZP’ers zijn er meerdere manieren om financiële ondersteuning te krijgen als gevolg van de Corona crisis. Grofweg bestaan de volgende maatregelen:

– Vergoeding (TOGS) of uitkering aanvragen (TOZO)
– Uitstel belastingen.
– Faciliteiten voor aanvragen lening (o.a. Qredits)
– Regelingen voor ondernemers met personeel (NOW)

Een overzicht van deze maatregelen, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Voor ZZP’ers zijn de vergoeding (TOGS) en uitkering (TOZO) het meest interessant. Beide regelingen zijn (een soort) giften, oftewel, die hoef je niet terug te betalen. Helaas kan niet iedereen daar een beroep op doen. Hieronder staan de links waar je meer informatie vindt over de regelingen en wat je nog meer kunt doen.

Voorwaarden vergoeding €4.000 (regeling TOGS):

Bepaalde ondernemers komen in aanmerking voor een eenmalige vergoeding van €4.000. Lees hier of jij daarvoor in aanmerking komt.

Controleren of je de juiste SBI code hebt (TOGS):

Bij inschrijving heb je een SBI code gekregen. Om in aanmerking te komen voor de TOGS-regeling, moet je de juiste SBI-code hebben. Hier kun je vinden of het geval is:.

Voorwaarden en check voor TOZO:

TOZO staat voor ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’ het is een tijdelijke uitkering. Deze uitkering vraag je aan bij de gemeente waarin je woont. Hier vind je meer informatie.

Ga dus ook naar de website van je gemeente. Je hebt overigens ruim de tijd om dit aan te vragen, in ieder geval t/m 31 mei. Let op: het urencriterium moet wel van toepassing zijn (1225 uur).

Belastingmaatregelen

Wanneer je niet in aanmerking komt voor TOGS of TOZO kun je ook nog uitstel van belasting aanvragen (omzetbelasting, inkomstenbelasting, etc.). Op de website van de Rijksoverheid kun je alles vinden.

Je kunt ook direct naar de website van de Belastingdienst gaan.

Let op, als het gaat om de voorlopige aanslag dan kun je deze alleen verlagen, dat staat op dezelfde pagina. Let op deze verlaging is een vorm van uitstel, uiteindelijk moet je gewoon belasting betalen. Ik raad je aan om dit in goed overleg te doen met je boekhouder.

Lening aanvragen

Tot slot kan de overheid helpen bij het aanvragen van een krediet bij Qredits. Lees hier hoe dat werkt.

Tot slot

ZZP Nederland heeft ook e.e.a. op een rij gezet: www.zzp-nederland.nl

Vergeet niet om te blijven werken aan je online vindbaarheid. Hoe je dat doet, lees je o.a. hier.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.