Golden Circle

Als ondernemerscoach vind ik het belangrijk dat ondernemers duidelijke keuzes maken t.a.v. hun doelgroep(en) en aanbod. Hoe beter deze zijn geformuleerd, des te beter ben je als ondernemer vindbaar voor klanten. Voor een ondernemer is het daarom essentieel dat je bekend bent met de Golden Circle, ook wel bekend als Start With Why.

Simon Sinek legt in de video legt kort uit wat het is en inspireert jou om als ondernemer na te denken over jouw WHY en de vertaling daarvan naar HOW en WHAT. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat je een concrete doelgroep (niche) aanspreekt en deze doelgroep moet zich herkennen in jouw WHY, HOW, WHAT, anders doet hij of zij geen (of minder snel) zaken met jou. Wat is jouw WHY eigenlijk?

P.S. Er is ook een langere versie van deze video (ca. 18 min), je kunt hem hier vinden of met Google.

Lean Model Canvas

Wanneer jouw WHY, HOW & WHAT bekend zijn, ben je meteen ook beter in staat om te pitchen en je plannen uit te werken. Een model wat je hierbij kunt gebruiken, is het Lean Canvas Model. Ik laat bijna al mijn klanten hiermee werken. Het lijkt een beetje op het Business Model Canvas, maar is wat mij betreft beter ingericht voor de zzp’er en startup. In feite is het een soort businessplan op 1 A4. Ik heb nog geen goede Nederlandse uitleg gezien, mocht je toch iets willen lezen, dan krijg je hier een goede indruk (Engels).

Wil je meer tips, video’s en blogs bekijken, hier vind je het totaaloverzicht.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.