masterminds

met ondernemers werken aan focus en groei
 
ook deelnemen aan een mastermind?

masterminds voor zzp’ers en ondernemers

Een mastermind is een groep ondernemers die bij elkaar komt met als doel om elkaar te helpen bij focus, groei en doelen. Feitelijk is een soort acceleratorprogramma voor ondernemers die willen groeien of beter willen worden.

Vooral ZZP’ers en eigenaren van kleine bedrijven hebben grote behoefte aan gelijkwaardige sparringspartners, maar komen deze lang niet altijd tegen in hun eigen netwerk. Ook de netwerken waar ze bij aangesloten zijn bieden die mogelijkheid niet. Maar hoe kom je dan inspiratie, ideeën en kennis? Door je aan te sluiten bij een mastermind.

In enkel geval is er wel een mastermind gevormd, maar mist de groep een facilitator die ervoor zorgt dat de bijeenkomsten geen theekransjes worden. Theekransjes kunnen gezellig zijn, maar kosten tijd en leveren voor de ondernemer vaak niks op. Een facilitator kost weliswaar geld, maar zorgt er ook voor dat de bijeenkomsten iets opleveren.

voordelen masterminds

 • Je hebt een stok achter de deur (accountability) om AAN je bedrijf te werken (uit de waan van de dag).
 • Uitbreiding van een kwalitatief goed netwerk.
 • Samen met collega-ondernemers werken aan jouw groei.
 • Effciënte bijeenkomsten, geen theekransjes, maar diepgang en kwalitatieve gesprekken.
 • Na iedere bijeenkomst ben je veel wijzer (kennis, netwerk en ervaring).
 • Het is een minimale investering voor maximaal resulaat.

werkwijze

Masterminds bestaan uit groepen van 6 tot 8 ondernemers en komen (twee)wekelijks of maandelijks bij elkaar, onder begeleiding van een ervaren facilitator. Op een vast tijdstip en liefst ook op een vaste locatie. Iedere bijeenkomst staat in het teken van een vooraf bepaald onderwerp of ingebrachte casus. Soms gaat dit over praktische problemen, maar ook strategische thema’s komen aan bod. Omdat de tijd beperkt is (1,5 tot 2 uur) en iedere deelnemer er zoveel mogelijk uit wil halen, worden er een aantal spelregels gehanteerd. Op deze manier zijn de bijeenkomsten effectief en efficiënt.

Het enige wat er voor nodig is voor deelname aan een mastermind, is 100% committent en een beperkte investering in tijd en geld. Dat klinkt heel simpel, maar dat is het zeker niet. Als deelnemer kom je niet alleen halen, je komt ook brengen. De beloning is dat je na iedere bijeenkomst weer rijker naar huis of kantoor gaat, vol met inspiratie, informatie en ideeën.

voor wie?

Masterminds zijn zeer geschikt voor ondernemers:

 • Die alleen ondernemer (ZZP’ers). Startend of langer bezig en de behoefte hebben aan klankbordgesprekken.
 • Groepen die al bij elkaar komen, maar motivatieproblemen hebben, de zogenaamde ‘theekransjes’.
 • Ondernemers die geen 1-op-1 coaching (meer) willen, maar wel behoefte hebben aan inspiratie en informatie.
 • Tot 10 man werknemers waarbij er intern en extern geen klankbord is.

waarom masterminds?

Iedere ondernemer kent de netwerkbijeenkomsten, waar in grote getalen andere ondernemers op afkomen om vervolgens van elkaar te horen hoe goed het met ze gaat. Er vinden echter geen verdiepende gesprekken plaats en zelden leer je iets tijdens deze bijeenkomsten. Vaak eindigt het met een borrel en ga je naar huis zonder dat het iets concreets heeft opgeleverd.

Een mastermind is het antwoord op het bovenstaande. De bijeenkomsten duren maximaal 2-3 uur, het is in een kleine setting, er vinden zowel inspirerend als confronterende gesprekken plaats. Het is dus leerzaam en levert daarnaast duurzame contacten op. Je gaat met nieuwe ideeën en contacten naar huis.

praktisch

Er worden regelmatig masterminds opgestart in Nijmegen en omgeving. Heb je interesse, meld je dan aan. Het kan zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. Zodra er een plek vrij is, krijg je persoonlijk bericht.

investering

 • basis: 7 sessies | € 395,-
 • gevorderd: 5 sessies | € 249,-

 

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS:

SPARREN OP NIVEAU
De waarde van Focus op Groei zit naar mijn mening in het samen stilstaan bij de ontwikkeling van je onderneming, maar wellicht nog meer bij de ontwikkeling van jezelf als ondernemer. Door dit gestructureerd met andere ondernemers aan te pakken, kun je sparren op niveau en ga je de diepte in. Ik ben door focus op groei meer aan mijn bedrijf gaan werken, dan in mijn bedrijf. Hierdoor heb ik grote stappen gezet en ben ik een meer volwassen ondernemer.
Mark Smolenaars | Project Escape

SNELLERE GROEI
Onder begeleiding van Koen ben ik samen met vier andere startende ondernemers een Focus op Groei groep begonnen. Iedere week sparden wij over onze doelstellingen, aanpak en zaken waar we tegenaan liepen. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren, omdat het je scherp houdt op datgene waar je dag in dag uit aan werkt. Ook heb ik veel geleerd van hoe mijn collega-ondernemers met zaken als het doen van acquisitie, of het in balans houden van werk/privé, omgaan. Dit heeft mij als ondernemer (en dus mijn onderneming) zeker sneller doen groeien. Daarnaast is het gewoon fijn om een vast moment in de week dingen met elkaar te kunnen delen. Ik raad het iedereen aan!
Jennie de Vreede | de Fairbriek

STIP OP DE HORIZON
Focus op Groei heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik als ondernemer een stip aan de horizon mag zetten. Dat ik over die stip nadenk en dat ik daar mijn dagelijkse activiteiten op toespits, zodat ik altijd naar een doel kan werken. Het stimuleert je om over je lange termijn na te denken. Wat ik tevens als heel prettig ervaren heb, is dat ik kan sparren met ondernemende mensen die net als ik tegen successen en momenten van leren aanlopen. Voor mij is het erg zinvol om deze sessies te blijven bijwonen.
Pascal Ninaber | Upbeatles

adres

Koen Sieben
Ondernemerscoaching
Van Heemstraweg 15
6551 DL Weurt

telefoonnummer

06 470 888 28
Bel voor kennismaken, vragen over coaching of het plannen van een afspraak!

e-mail

Via contactformulier.
Reactie binnen 24 uur.

Chat openen
Dag ondernemer,
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een bericht en ik antwoord zo snel mogelijk.

P.S. Een website is maar een website, pas wanneer je elkaar spreekt weet je wat je aan elkaar hebt. Een kennismakingsgesprek is zonder factuur of verplichtingen.